Yüklədiyim proqram, qazandığım həyat
Homepage › Forums › Discussion › PULL New Feature Requests › Yüklədiyim proqram, qazandığım həyat
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 4 weeks, 1 day ago by
maxinespotty.
-
AuthorPosts
-
at #8295
maxinespotty
ParticipantHəyatımın ən dar günlərindən birində idim. Tikintidə işləyirdim, işlər birdən dayandı. Müştəri pulu vermədi, biz də işsiz qaldıq. 40 günlük işimin haqqını gözləyirdim. Əlimdə cəmi 60 manat pul vardı. Kirayə 30, işıq 15, qalanına da çörək almalıydım. Həyat yoldaşım hamilə idi, 7 aylıq. Düşünə bilirsinizmi o günləri? Otaqda oturub, qarşıdakı divara baxıb, nə edəcəyimi düşünürdüm.
Həmin gecə yata bilmədim. 2-ni keçmişdi, hələ oyaq idim. Həyat yoldaşım yanımda xoş yuxular görürdü. Mən isə onun yatdığı çarpayını, üstündəki yorğanı, burnunun üstündəki bir xalı düşünürdüm. Hamısını itirə bilərdim. O gecə telefonu əlimə aldım. Dostum Seymur adlı bir sayt demişdi vaxtilə. “Nə vaxt darıxsan, mostbet download app elə, bir də baxarsan”. Dostumun sözləri beynimdə cingildəyirdi. Mən axtardım. Tapdım. Yükləmə düyməsinə basdım.
Telefonum zəif idi. 2 dəqiqə yükləndi, sonra bir də başladı. Düşündüm bəlkə qayıdım? Yox, qayıtmadım. Quraşdırdım. Proqramın simvolu çıxdı ekrana. Açdım. Qeydiyyat. Adımı yazdım. Nömrəmi yazdım. Hər şey hazır idi. Cibimdəki 60 manatın ancaq 20-sini oynamağa qərar verdim. Çünki qalan 40-ı kirayə və çörək pulu idi, toxunmağa haqqım yoxdu. Özümə and içdim: “Rəşad, bu 20 manatı itirsən də, qalxarsan gedərsən, bir daha bu həftə oynamazsan”.
Başladım. Oyunların içində azdım əvvəlcə. Anlamadığım çox şey vardı. Sonra ən sadə bir slot seçdim – “Fruit Party”. Mərci 0.2 manat qoydum. Fırladım. 0.5 manat qazandım. Sevindim, kiçik də olsa sevindim. Fırladım yenə. 0.3 uduzdum. Fırladım, fırladım, fırladım. 20 manat əriməyə başladı. 15, 12, 8, 5. Təngə gəldim. “Bəsdir” dedim öz-özümə. Amma dayanmadım. Bir də fırladım. 5 manatın hamısını qoydum bir mərcə. Fırladım. Ekran işıqlandı, meyvələr düşdü, bir-birinin ardınca. “Bonus” yazısı çıxdı. 12 pulsuz fırlanma. Fırlandıqca rəqəm artdı: 7, 15, 28, 36, 44, 52, 67, 81. Dayandı. 81 manat. 20-ni qoyub 81 qazanmışdım. 61 manat xalis qazanc. Əllərim titrəyirdi. Telefonu yerə qoyub otaqda gəzməyə başladım. Həyat yoldaşım oyandı: “Nə oldu?” Dedim: “Heç nə, yat”. Yatmadı, mənə baxdı, gülümsədi.
O gecədən sonra məndə bir şey dəyişdi. Çarəsizlik yox oldu. Əvəzində plan gəldi. Həmin 81 manatın 60-nı kənara qoydum, 21 manatla oynamağa davam etdim. Öz qaydalarımı yazdım: hər oyun girişimdə maksimum 25 manat, uduzsam dayan, qazansam yarısını çıxar. Bu qaydalara 6 aydır ki, əməl edirəm.
Həmin 6 ay ərzində nə qədər qazandım? Dəqiq deyə bilmərəm, amma xalis qazancım 1500 manatdan çoxdur. Bu pulla nə etdim? Öncə kirayə borcumu bağladım. Sonra yoldaşıma doğuşa hazırlıq üçün lazım olan hər şeyi aldım. Oğlum dünyaya gələndə onun beşiyini, paltarlarını, uşaq arabasını bu pulla aldım. Həyat yoldaşıma dedim: “Əlavə iş tapmışam”. İnandı. Çünki bilirdi ki, yalan danışan adam deyiləm. Amma həqiqəti demək ayıb idi. Necə deyim ki, axşamlar evdə telefonla oynayıb pul qazanıram? İnanmazdı. Yaxşı ki, demədim.
İndi işimə qayıtmışam. Tikinti yenə başlayıb. Gündə 10 saat işləyirəm, axşam yorğun evə gəlirəm. Amma bəzən, həftədə bir dəfə, uşaqlar yatandan sonra telefonumu götürüb mostbet download app etdiyim proqramı açıram. 15-20 manat ayırıb oynayıram. Əylənirəm. Qazanıram da, uduzuram da. Amma qaydalarıma əməl edirəm. Heç vaxt acgözlük etmirəm. Çünki bilirəm, acgözlük böyük itki gətirir.
Bu gün oğlum 3 aylıqdır. Onun gülüşünə baxıram, ürəyim isti olur. Düşünürəm, o gecə olmasaydı, bəlkə də mən hələ də borc içində olardım. Hələ də kirayəni verə bilməyib qapı-qapı gəzərdim. Bir proqram həyatımı dəyişdi. Bir yükləmə. Bir neçə dəqiqə. 20 manat. Və qaydalar. Sadə qaydalar: dayanmağı bil, acgöz olma, uduzanda üzülmə, qazananda sevin, amma unutma ki, sabah da var.
Mən unutmuram. Hər oynayanda eyni hissləri yaşayıram. Həyəcan, sevinc, bəzən kədər. Amma asılı deyiləm. Çünki qaydalarım var. Və bu qaydalar məni qoruyur. Həm puldan, həm də özümdən. Mostbet download app düyməsi mənə yalnız oyun yükləmədi. O mənə bir həyat tərzi yüklədi – qaydalarla yaşamaq tərzini. Və mən bu tərzdən heç vaxt əl çəkməyəcəyəm. Oğlum böyüyəndə ona da öyrədəcəm: oyun oynamağı yox, dayanmağı öyrədəcəm. Çünki həyatda ən böyük qələbə udmaq deyil, vaxtında dayanmağı bacarmaqdır. Mən bacarıram. O da bacarar. İnşallah. Və bu dərsin qiyməti yoxdur. O gecə qazandığım 81 manat yox, qazandığım bu dərs əbədidir. Və mən bu dərsi heç vaxt satmayacağam. Nə qədər pul təklif etsələr də. Çünki bu dərs məni mən edir. Və mən özümlə fəxr edirəm.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.